A programról - Szatmar megyei magyartanarok egyesulete

Go to content

Main menu:

A programról

A vers mindenkié!

A VERS MINDENKIÉ!

Versolvasó, versmondó mozgalom a Magyar Költészet Napja alkalmából       A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a szatmárnémeti LiterArt Egyesület a Magyar Költészet Napja alkalmából versolvasó mozgalmat hirdet,. általános és középiskolás diákok  számára, mely közös versmondással zárul az extracurriculáris tevékenységek hetén, április 1-5 között.
        A mozgalom célja a Magyar Költészet Napjának méltó megünneplése mellett az, hogy a versolvasás minél szélesebb körben terjedjen, a versek olvasata által a poétikai nyelv értelmezése is elérhetővé váljon a líraolvasó diákok számára.


         I. forduló
Minden magyar tagozaton tanuló V-XII. osztályos diák egy verset, a magyar irodalom bármely általa olvasott, megkedvelt versét benevezi a versolvasó mozgalomba osztályszinten. Az osztály közössége szavaz a legszebb 5 versre, melyet továbbjuttat iskolaszintre.


       II. forduló

A továbbjuttatott legszebb verseket látható helyen mindenki számára olvashatóvá kell tenni, melyre az iskola egész közössége szavaz, és kiválogatja iskolaszinten az 5 legszebb verset.


      III. forduló
A legszebb 5 vers közül
szintén szavazással megtalálják az iskola legszebb versét.


      IV. forduló
A győztes kedvenc verset
az iskola összes magyar diákja egyszerre fogja felolvasni.


 
Back to content | Back to main menu